Sekolah Tahfiz Anak Yatim Al-Kitab Beranang Selangor

MUQADIMAH

Menoleh ke dalam sanubari yang ikhlas dan suci dalam usaha memenuhi tanggungjawab sebagai anak soleh dan solehah maka kami berkeputusan untuk memanjangkan sedikit peninggalan almarhumah Nenek/Wan Esah & Bonda Hasmah sebagai salah satu upaya sedekah jariah buat mereka dengan memanfaatkan rumah peninggalan mereka sebagai Sekolah Tahfiz Anak Yatim Beranang. Ini sebagai langkah awal dan akan digemblingkan rumah peninggalan almarhum Atok Ujang & Wan Midah misalnya di masa akan datang untuk mendukung aspirasi memakmurkan Kampung Paya Beranang khususnya dalam dunia ilmu pengetahuan dengan membudayakan membaca Al Qur'an dan melahirkan generasi anak yatim piatu yang celik Al-Qur'an, menghafaz Al-Qur'an, mengamalkan Al-Qur'an dan mendaulatkan Al-Qur'an.
Melalui wadah ini diharapkan semua almarhum & almarhumah ini mendapat ganjaran pahala jariah di alam barzah/kubur, bebas siksa kubur dan dirahmati Allah hendakNya. Selain itu sebagai medium kepada anak-anak dan cucu-cucu berbakti dalam usaha berbakti kepada Allah Subhanu wata'ala.Justeru itu, kami menyeru dan sangat mengharapkan bantuan dan pandangan dalam apa jua bentuk dapat disumbangkan untuk merealisasikan cita-cita murni ini.
Para dermawan boleh menyampaikan sumbangan derma, zakat, dan sedeqah dalam beberapa bentuk seperti di bawah ini:
  1. Wang tunai
  2. Melalui Bank : Maybank Islamic, ALKITAB MANAGEMENT A/C No. 5625 2612 6782
  3. Melalui Cek atau Bank Draft atas nama AL KITAB MANAGEMENT
  4. Menyertai konsep Bapa Angkat kepada pelajar; derma/sumbangan tetap antara RM300 hingga RM500 sebulan untuk seorang pelajar.
  5. Mendermakan bahan-bahan keperluan asas mentah seperti beras, madu, kismis, gula, tepung dan lain-lain keperluan. Anda boleh berbincang atau mencadangkan kepada pihak pengurusan.
  6. Menaja perlindungan Takaful minima RM50 sebulan untuk seorang pelajar.
  7. Merdermakan pakaian sekolah - jubah dan seluar putih 2 pasang seorang, kopiah dan kain pelikat.
  8. Merdermakan peralatan pelajar - Al Quran khas untuk Huffaz, rehal, peralatan buku untuk pengajian Islam - fardhu ain dan fardhu kifayah, alatulis, tikar sembahyang/sejadah.
  9. Merdermakan peralatan lain - tilam, bantal, selimut, peralatan kemahiran sukan dan pertanian.
  10. Lain-lain keperluan dan cadangan boleh terus berbincang atau mencadangkan kepada pihak pengurusan.

 Hubungi kami:

SEKOLAH TAHFIZ ANAK YATIM AL KITAB (STAY AL KITAB)
(Di bawah pengurusan AL KITAB MANAGEMENT)
Belakang Pejabat Pos Beranang
Lot 417 Kampung Paya
43700 Beranang, Selangor DE

Tel:
Ustaz Asmadi: 017-6727584
Puan Yatie Aziz: 012-2907895


Email : 
alkitab.tahfizanakyatim@gmail.com